Ocenění pro černotínskou knihovnu

V rámci každoroční soutěže Vesnice 2014 proběhl v Olomouckém kraji i výběr nejlepší  knihovny.   Knihovna  obdrží  Diplom  za  moderní  knihovnické  a  informační  služby  a  50 000  Kč  z rozpočtu  Olomouckého  kraje,  následně  postupuje  do celostátního kola soutěže Knihovna roku 2014 pořádané MK ČR.

V této soutěži zvítězila Obecní knihovna Vikýřovice za  stále  se  zlepšující  moderní  knihovnické  a informační  služby  čtenářům  a  uživatelům,  inspirativní  prostředí  knihovny  (budova zrekonstruovaná  v roce  2012  přímo  při  knihovnu,  zvláštní  místnost  určená  pro kreativní práci dětí i dospělých) či promyšlenou koncepci besed a vzdělávacích akcí.
Ocenění získala i naše knihovna – jako knihovny pracující nad rámec obvyklé činnosti obecních  knihoven byly  vybrány: Černotín (okres Přerov), Tršice  (okres Olomouc), Němčice nad Hanou, Mořice, Tištín (okres Prostějov), Vikýřovice, Rapotín (okres Šumperk) a Skorošice (okres Jeseník). Tyto knihovny jsou plně začleněny do běhu života  v obci,  jsou  skutečnými  komunitními  centry  obce,  která  jejich  činnost
podporuje  jak  finančně  (nákup  knihovního  fondu,  nákup  automatizovaného výpůjčního protokolu), tak i oceňováním práce knihovníků. Často pracují v nových či nově  rekonstruovaných  prostorách.  Do  knihoven  se  snaží  nalákat  na  nové  služby (promítání filmů, dětské koutky) či na  řadu aktivit – od práce s dětským čtenářem a se seniory až po kurzy ručních prací.

Olga Chmeličková
Vědecká knihovna v Olomouci

ArgumentCountError thrown

Too few arguments to function cwppos_show_review(), 0 passed in /home/knihovna.info/cernotin/wp-content/themes/flat/content-single.php on line 29 and exactly 1 expected