Ovčí rouno v akci

Pár dní před vánočními svátky vrcholí všude přípravy. Ježíšek na poslední chvíli shání poslední dárečky, maminky začínají vyvařovat a tatínci se dávají do boje s kaprem. Pomyslným vrcholem je zdobení stromečku, ale co třeba pro letošní rok udělat malou výjimku. Nekupovat baňky, ale vyrobit si své vlastní ozdoby, které budou mít srdce a duši?

V černotínské knihovně to není problém. Stačí zmobilizovat šikovné prstíky, sebrat odvahu a pustit se do výroby pěkně s vervou. A navíc, když k tomu přidáte kousek sebe sama, tak je úspěch na sto procent zaručen. A co bylo ústředním motivem pro naše tvoření? V centru všeho dění bylo ovčí rouno. Bééčení se sice knihovnou nerozeznívalo, ale suchou cestou pod našimi rukami vznikalo díky plstící jehle kouzelné výtvory, v kurzu byli především 3D andělé, které se už těší, až dostanou svou příležitost na Štědrý den.

Doufáme, že se tyto ozdoby stanou srdeční záležitostí, která nesmí na stromečku chybět žádný rok. Tak je to třeba u nás doma, kdy náš stromeček „zkrášluje“ nepřeberné množství malých ozdůbek, které vyrobily dětské ručičky před více než dvaceti lety.

Veronika Vališová