Navštivte naši knihovnu

Knihovna by měla vždy být centrem kultury a zdrojem informací, v knihovně by si každý měl najít ten svůj koutek, kde se cítí fajn a najít si to, co jej zajímá. A proto bychom Vás chtěli pozvat i do naší Knihovny v Černotíně, kde na Vás budou čekat lidé vždy s úsměvem na tváři a ochotou poradit nejen při výběru knihy.

Ovšem knihy si lze zapůjčit za symbolický roční poplatek, který u pracujících činí 20 Kč a u žáků, studentů a důchodců je 10 Kč. Nabídka knih, které si lze zapůjčit je poměrně široká a tvoří ji nejen stálý fond, ale také knihy, které jsou součástí cirkulace, jež se u nás koná pravidelně dvakrát do roka vždy poslední den v měsících květen a říjen. To znamená, že v následujících měsících, je možno si v knihovně zapůjčit zcela nové knihy, které jsou napsány autory „dneška“.

I přesto, že v tomto roce je ukončen program „Internet do knihoven“, který byl součástí i té naší, a tím jsou v mnohých knihovnách internety rušeny, v naší Knihovně v Černotíně se lze i dnes připojit na internet.

Knihovna, za účelem rozvoje kulturního života v obci, se rozhodla pořádat Tvořivé dílny, kde se snaží poukázat na nové rukodělné techniky, a tím tak i vytvořit nové místo, kde se občané mohou setkávat. Pořádání těchto dílen nám nabídlo potěšení z velké účasti, ale vedlo také k zájmu o ruční práce. Třešničkou na dortu však bylo získání nových, ale především mladých, čtenářů do knihovny, kteří si s pravidelností půjčují knížky.

Pro získání bližších informací o pořádání Tvořivých dílen, můžete sledovat na vývěsné tabuli před obecním úřadem, na internetových stránkách, nebo nás můžete potěšit svou návštěvou přímo v knihovně, kde na Vás budeme čekat každou středu od 16:00 do 18:00, kdy si můžete také vypůjčit knihu, či použít internet. Pokud by Vám výpůjční doba nevyhovovala, lze pracovníky knihovny kontaktovat na e-mailu (knihovna.cernotin@seznam.cz) nebo jednoduše zavolat na telefonní číslo 775 358 981. Těšíme se na Vaši brzkou návštěvu!

Veronika VAlišová