Soutěž – Já a kniha

Dne 19. 6. 2013 proběhlo v Místní knihovně v Černotíně slavnostní vyhodnocení a ocenění výherců první kreslířské soutěže na téma „Já a kniha“. Toto rozsáhlé téma pojali všichni účastníci soutěže velmi originálním způsobem, a proto se knihovna rozhodla všechny za snahu a odhodlání, jakým kreslili obrázky, ocenit alespoň propagačním materiálem obce Černotín.

Díky velké účasti, byli soutěžící rozdělení do tří kategorií, následně osmičlenná porota, ve složení dvou pracovníků z OÚ, dvou pracovnic knihovny, dvou členek pedagogického sboru a dvou návštěvnic knihovny, zcela nezávisle ohodnotila očíslované obrázky vždy 15, 10, nebo 5 body tak, jak by je oni sami umístili na přední příčky. V první kategorii do 6 let zvítězil Josífek Mynář, na 2. místě se umístil Jareček Lapeš a na 3. místě Ilonka Hoferová. Ve druhé kategorii od 7 let do 12 let zvítězila Magda Šnejdrlová, na 2. místě se umístila Verunka Juřičková a na 3. místě Adámek Šnejdrla. Ve třetí kategorii nad 18 let, zaznamenali pouhý jeden příspěvek od Nelly Bagarové, a proto věříme, že účast v této kategorii do budoucna vzroste. Knihovna v Černotíně se také rozhodla udělit cenu poroty Alžbětce Lapešová za nejmladšího účastníka v soutěži a nejvíce příspěvků.

Všichni soutěžící, kteří se umístili na předních příčkách, dostali vždy knižní cenu, diplomy a záložky do knih.

Tímto by chtěla knihovna všem opětovně pogratulovat a poděkovat za účast v této soutěži a porotě za spolupráci. Všichni jsou zváni do knihovny, kde si mohou nejen vítězné, ale i ostatní obrázky prohlédnout.

Veronika Vališová

This slideshow requires JavaScript.