Vesnice roku 2015

Dne 11. června 2015 navštívila naši obec hodnotící komise ze soutěže Vesnice roku 2015.

Program začal v 8 hodin ve Společenském centru slavnostním přípitkem, následovala prezentace obce, kterou si připravil pan starosta Ing. Jiří Andrýs. Krátký proslov měl zástupce Cementu Hranice, poté zástupce ZOD se sídlem v Černotíně, pan Jan Hrubec.

Po přesunu na víceúčelové hřiště si členové komise mohli prohlédnout klubovnu sboru dobrovolných hasičů. Následovalo představení jednotlivých oddílů TJ Sokol Černotín – fotbalisté, nohejbalisté, cyklooddíl Černé koně, hokejisté a oddíl stolního tenisu. Petr Nehyba komisi také představil účast obce na Srazu barevných a na Dračích lodích ve Skaličce. Členové dračích lodí si také připravili vtipnou ukázku na lavičce zakončenou efektním „postřikem vodou“.

Představení obce pokračovalo v budově obecního úřadu, kde činnost knihovny v Černotíně detailně popsala Veronika Vališová. U poroty nejspíše zanechala velmi dobrý dojem, soudě dle jejich úsměvů a zvídavých dotazů. Následovala prohlídka kanceláře starosty a zasedací místnosti, která byla doplněna informacemi o slavných rodácích.

Spolu s komisí jsme se poté vydali do Hluzova na Výletiště v Lípí, kde byl zmíněn dokončený odkup přehrady. Svou prezentaci si nachystali i dobrovolní hasiči z Hluzova, paní Reková představila chov králíků a chov koní i s názornou ukázkou nastínila paní Zuzana Ocelková. Jízdu na koni si vyzkoušela i jedna porotkyně. Komisi pak byla představena renovace hřiště na návsi.

Představení obce komisi jsme zakončovali shlédnutím scénky Sněhurka a 7 trpaslíků, kterou si nachystali žáci základní školy a skácením májky před kostelem.

Chtěli bychom poděkovat všem, kteří pomáhali při přípravě na tuto událost a také všem občanům, kteří na prezentaci obce do areálu Společenského centra dorazili. Vyhlášení výsledků bude zítra 12. 6. 2015 ve 14 hodin na tiskové konferenci Krajského úřadu Olomouckého kraje.

Oficiální facebook Obce Černotín

ArgumentCountError thrown

Too few arguments to function cwppos_show_review(), 0 passed in /home/knihovna.info/cernotin/wp-content/themes/flat/content-single.php on line 29 and exactly 1 expected